fbpx

 

AJÁNDÉKOK NYUGDÍJMEGTAKARÍTÁSHOZ

Azt, hogy az állami nyugdíj nem lesz képes rendes megélhetést biztosítani számunkra, már régóta tudjuk, hisz a ‘csapból is ez folyik’. Tudjuk így azt is, hogy csak saját megtakarítással megoldható az időskori anyagi helyzetünk. Csak hát, lehet, hogy mindig volt valami fontosabb, amire elment a pénz, és ezért esetleg még nem kezdtük el…

A jó hír, hogy az idei év végén nem kell választanunk egy nyugdíjbiztosítás és egy szép karácsonyi ajándék között. Egyszerre nyugtatjuk meg a lelkiismeretünket a megtakarítással és kapjuk meg azt is, amire vágyunk. Ez így igazán okos megoldás lehet sokunk számára 🙂

Milyen ajándékot kaphatunk új nyugdíjbiztosításunk mellé?

01

Huawei Band 6 aktivitásmérő ✳︎

Hogyan kaphatok ilyet?

Ha a Generalinál indítunk most nyugdíjbiztosítást az alábbi feltételekkel, akkor a miénk lehet ajándékba a 350 db Huawei Band 6 aktivitásmérő egyike!

2021. október 1-től 2021. december 31-ig meghirdetett (ajánlat aláírásának a dátuma számít) akcióban az első 350 darab megtakarításos szerződés vesz részt, amely megfelel az alábbi feltételek mindegyikének:

– Éves megtakarítás: 300.000 Ft (tehát havi 25.000,- Ft felett),

– Díjfizetési mód: csoportos beszedési megbízás (tehát nem csekk, vagy utalás),

– Fenntartható Világ részvény eszközalap választása az ajánlat aláírásakor.

✳︎A kép csak illusztráció.

Az ajándékjogosultság feltétele a biztosítási szerződés létrejötte és 2 havi díj befizetése. A szerződés létrejöttét tanúsító biztosítási  kötvény kiállítását követően 6 hét múlva kerülnek postázásra az ajándékok, amennyiben a szerződés ekkor is érvényben van. A fenti feltételek szerint megkötött szerződések esetén az ajándék egy darab Huawei Band 6 aktivitásmérő.

Az ajándék aktivitásmérő órák a Magyar Postán keresztül csomagként kerülnek kiküldésre a Generali által. Amennyiben a címzett nem tudja kiszállításkor átvenni a küldeményt, akkor még egy alkalommal megpróbálják a személyes kézbesítést, ha ez sem sikerült, 10 napig még átveheti a helyi postahivatalban. Amennyiben a címzett nem veszi át a küldeményt, elveszíti jogosultságát az ajándékra. Amennyiben az akció időtartama alatt beszerzési nehézségek lépnek fel, teljesítményben, funkciójában hasonló, akár más márkájú aktivitásmérő órát biztosítunk ügyfeleink számára. Az ajándékba adott órák hivatalos magyarországi garanciával rendelkeznek, az esetleges minőségi, garanciális problémák esetén az ügyintézést a gyártó biztosítja.

02

NESPRESSO KÁVÉFŐZŐ✳︎

Hogyan kaphatok ilyet?

Kizárólag klubtagjaink részére MetLife Nyugdíjprogramhoz 20.000,- Ft havi megtakarítási összeg felett! Partneri viszonyunkra tekintettel most Ön is klubtag lehet!

Ha éves díjjal tartalékol egy ilyen nyugdíjbiztosításba, vagyis min. 240.000,- Ft-ot, és ránk bízza, hogy mi intézzük hozzá online a dokumentációt, akkor azonkívül, hogy megkapja a teljes 2021-es adójóváírását min. 48.000,- forinttól, még az ajándékunk az Ön számára egy remek kávéval kényeztető NESPRESSO kávéfőző is.

✳︎A kép csak illusztráció.

03

LENOVO TABLET✳︎

Hogyan kaphatok ilyet?

Kizárólag klubtagjaink részére MetLife Nyugdíjprogramhoz 30.000,- Ft havi megtakarítási összeg felett! Partneri viszonyunkra tekintettel most Ön is klubtag lehet!

Ha éves díjjal tartalékol egy ilyen nyugdíjbiztosításba, vagyis min. 360.000,- Ft-ot, és ránk bízza, hogy mi intézzük hozzá online a dokumentációt, akkor azonkívül, hogy megkapja a teljes 2021-es adójóváírását min. 72.000,- forinttól, még az ajándékunk az Ön számára egy gyönyörű, kézbe simuló LENOVO TABLET.

✳︎A kép csak illusztráció.

04

LG TV-MONITOR✳︎

Hogyan kaphatok ilyet?

Kizárólag klubtagjaink részére MetLife Nyugdíjprogramhoz 40.000,- Ft havi megtakarítási összeg felett! Partneri viszonyunkra tekintettel most Ön is klubtag lehet!

Ha éves díjjal tartalékol egy ilyen nyugdíjbiztosításba, vagyis min. 480.000,- Ft-ot, és ránk bízza, hogy mi intézzük hozzá online a dokumentációt, akkor azonkívül, hogy megkapja a teljes 2021-es adójóváírását min. 96.000,- forinttól, még az ajándékunk az Ön számára egy szép és remekül kihasználható LG TV-MONITOR is.

✳︎A kép csak illusztráció.

05

SAMSUNG SMART LED TV✳︎

Hogyan kaphatok ilyet?

Kizárólag klubtagjaink részére MetLife Nyugdíjprogramhoz 50.000,- Ft havi megtakarítási összeg felett! Partneri viszonyunkra tekintettel most Ön is klubtag lehet!

Ha éves díjjal tartalékol egy ilyen nyugdíjbiztosításba, vagyis min. 600.000,- Ft-ot, és ránk bízza, hogy mi intézzük hozzá online a dokumentációt, akkor azonkívül, hogy megkapja a teljes 2021-es adójóváírását min. 120.000,- forinttól, még az ajándékunk az Ön számára egy remek élményt nyújtó SAMSUNG SMART LED TV is.

✳︎A kép csak illusztráció.

06

ELEKTROMOS ROLLER✳︎

Hogyan kaphatok ilyet?

Az Union Biztosító egyrészről tekintélyes + 60%-os díjvisszatérítéses akciót hirdetett meg a Vienna Time Select nyugdíjbiztosítása mellé. Ami azt jelenti, hogy a szokásos 10., 15. és 20. évben elhelyezett nyugdíjmegtakarítás után járó 100%-os díjvisszatérítést a biztosító minden alkalommal +20%-al kiegészíti, így a 20 év alatt elérhető 300%-os díjvisszatérítés összege 360%-ra emelkedik!

Másrészről viszont meghirdette “Most duplán nyerhetsz!” elnevezésű nyereményjátékát, ahol azon szerződők között, akik az akció ideje alatt min. 30.000,- Ft eseti díjat fizetnek be meglévő nyugdíjbiztosítási szerződésükre kisorsolnak 5 darab elektromos rollert.

✳︎A kép csak illusztráció.

07

KAROS SPA 10% KEDVEZMÉNY

Hogyan kaphatok ilyet?

Ha egy igazán jót szeretnénk pihenni, akkor irány Zalakaros, a Hotel Karos Spa! Megérdemelt, felemelő pihenés kicsiknek, és nagyoknak. Exkluzív programkínálat. Megújult wellness szálloda 1000 nm vízfelülettel a 4000 négyzetméteres wellness világában.

Mindezt az OCF Ügyfél-előny klub tagjai 10% kedvezménnyel vehetik igénybe a szálloda honlapján történő online foglalás esetén (kivéve kiemelt időszakok) Partneri viszonyunkra tekintettel pedig most Ön is klubtag lehet!

  • Tágas terek, hatalmas zöld park, amely a szálloda két épületét körülveszi.
  • Óriási vízi birodalom, amivel csak kevés hotel büszkélkedhet Magyarországon.
  • Az odafigyelő gondoskodás, a törődés pedig itt a mindennapok része.

Ocfinance

Mi az a nyugdíjbiztosítás?

A nyugdíjbiztosítás egyike a magyar állam által hivatalosan is elismert és támogatott 3 nyugdíjcélú megtakarítási típusnak: Önkéntes Nyugdíjpénztár (ÖNYP), Nyugdíjbiztosítás, Nyugdíjelőtakarékossági számla (NYESZ).

A nyugdíjbiztosítás az elsősorban megtakarításként használt modern életbiztosítási konstrukcióknak egy speciális, kifejezetten nyugdíjcélú változata.

Ebben a nyugdíj megtakarításunk egy saját névre szóló, egyéni megtakarítási számlán gyarapszik, ahol különböző befektetési alapokban pénzintézetek kezelik a befektetett pénzünket.

Ezek a pénzintézetek üzleti alapon működnek, többnyire nemzetközi hátterük van és az államtól teljesen függetlenek.

A nyugdíjbiztosítás jogilag elsősorban életbiztosításnak minősül, így az itt gyűlő nyugdíj előtakarékosságunkhoz sem az állam, sem a NAV nem férhet hozzá.

Magyarországon jelenleg lehetőség van adókedvezményt igénybe venni bizonyos megtakarításoknál, amelyek nyugdíjra irányulnak. Ennek mértéke a nyugdíjbiztosítások esetében 130.000 Ft is lehet. Tehát amennyiben idén elkezd félrerakni nyugdíjas éveire, akkor már márciusban ehhez 130.000 Ft adójóváírást is kaphat. Ráadásul most sok társaságnál egyszeri ajándékokat (nem is kis értékben) is biztosítanak új szerződés esetén ( Smart TV, Elektromos roller, stb..). Ilyenek méretű akció eddig nem volt és nem biztos hogy később lesz! Ezeket Most érdemes kihasználni.

A nyugdíjbiztosítás legnagyobb erőssége, hogy akár még egy 10-20 milliós nyugdíj-megtakarítás eléréséhez sem kell sok tízezer forintot félretenni a havi jövedelmünkből, ha elég korán – lehetőleg még 40 éves korunk előtt – elkezdjük a rendszeres tartalékolást, akár kisebb összegekkel is.

A nyugdíjcélú előtakarékossági megoldások közül hosszú idő óta a nyugdíjbiztosítás az egyetlen, amelyet évről évre egyre többen választanak. Mára körülbelül 400.000-en vannak, akik nyugdíjbiztosítással gondoskodnak a dolgos éveik utáni anyagi biztonságukról.

Íme az 5 legfontosabb tudnivaló a nyugdíjbiztosításról:

1. Milliókat adhat hozzá az állam, ha jó időben elkezdjük

Ugyanis ha a nyugdíjbiztosításban takarékoskodunk, akkor minden befizetett 1000,- forintunkhoz további 200,- forintot tesz hozzá az állam.

Ez pedig úgy történik, hogy a befizetett összegek 20 %-át visszaigényelhetjük a személyi jövedelemadónkból. Ez az adókedvezmény maximum 130 ezer forint lehet évente, amihez akkor jutunk hozzá, ha egy adott évben 650 ezer forintot – azaz nagyjából havi 54.000,- forintot – megtakarítunk. 

De havi 25.000,- forinthoz is jár évi 60.000,- forint állami visszatérítés. Tehát ha valaki mondjuk 40 éves korától minden hónapban félretesz a nyugdíjára, akkor az államtól akár több millió forintot is kaphat a saját befizetésein felül. 

Minden évben december 31-ig csaphatunk le az akár 130.000 forintra!

Ha még nincs nyugdíjbiztosításunk, de már az idei évre is szeretnénk kapni akár 130.000 forintot az államtól, akkor december 31-ig kell megkötnünk a szerződést, illetve befizetnünk az általunk megválasztott megtakarítási összeget. 

2. Önnek nem jár adójóváírás? Van rá megoldás.

Sokan nem tudják kihasználni a 130 ezer forintos adójóváírást – hiába van akár jelentős jövedelmük is. Ilyen például a nagyjából 400 ezer katás vállalkozó, vagy a külföldön dolgozók, akik nem fizetnek túl sok SZJA-t (és pont ezért az állami nyugdíjuk is alacsony lesz).

Mégsem bukják el feltétlenül az állami jóváírást, a nyugdíjbiztosítások esetében ugyanis a biztosított (aki majd a nyugdíjat kapja) és a szerződő (azaz a díjat fizető) személye eltérhet. Ha tehát nincs SZJA-köteles jövedelme, de például a házastársának vagy más közeli családtagjának van, akkor szerződőként fizetheti ő is a nyugdíjbiztosítását, ebben az esetben ő lesz jogosult az adójóváírásra.

3. A 20% adójóváíráson felül még hozam is növeli a megtakarításunkat

A nyugdíjcélú megtakarításunk összegét a befizetéseink és az adó-visszatérítés mellett a pénzünk befektetésével elért hozamok is növelhetik. Ezek mértéke pedig elsősorban attól függ, hogy mekkora kockázatot vállalunk, és az alábbi kettő közül melyik nyugdíjbiztosítást választjuk:

  • Ha csak pár évünk van hátra a nyugdíjig és nem akarunk kockáztatni, akkor jó választás lehet egy úgynevezett klasszikus nyugdíjbiztosítás. Az ilyenek garantálnak egy minimum hozamot a megtakarításounkra – igaz, a mostani környezetben ez 0% százalék –, viszont előre tudhatjuk, hogy a befizetéseinkkel, az adójóváírással és az esetleges hozamokkal együtt, minimum mennyi pénzünk lesz, amikor nyugdíjba megyünk. Így tehát semmit sem veszíthetünk – ám a megtakarításunk összege szinte biztosan kisebb lesz mint akkor, ha némi kockázatot is vállalunk.

  • Ha több mint 10 évünk is van még a nyugdíjig, akkor érdemes szétnéznünk a befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosítások között is. Ezek – ellentétben a klasszikus nyugdíjbiztosításokkal – nem garantálják a hozamot, ugyanakkor a magasabb kockázatú eszközalapok az elmúlt 5 évben simán termeltek 8-10 %-os éves hozamot is. Márpedig pár százalékos eltérés a hozamok között akár milliós különbséget is jelenthet a lejáratkor. 
4. Óriási kínálat - eltérő költségek, eltérő hozamok!

A  pénzintézetek csaknem 70 különböző nyugdíjbiztosítási konstrukciójának költségei természetesen eltérőek. Ezek a különbségek sok év alatt akár milliós különbségeket is eredményezhetnek. Ezért mielőtt bármelyik termék mellett elköteleződünk, a teljes költségmutató (TKM) segítségével fontos összehasonlítanunk az éves átlagköltségüket (minél alacsonyabb a TKM, annál kisebb az adott nyugdíjbiztosítás költsége). 

De nem elég csak a költségeket nézni: ellenőrizni kell a különböző nyugdíjbiztosítások eddigi hozamait is, ezek az egyes biztosítók oldalán folyamatosan elérhetőek. De a legegyszerűbb, ha mindezek összevetéséhez egy szakemberre támaszkodunk.

5. Jó hír még: nem csak nyugdíjunk lesz, de életbiztosításunk is

A nyugdíjbiztosítások mellett szól, hogy a nyugdíjcélú befektetésen túl további biztosítási szolgáltatásokhoz is hozzájuthatunk, amelyek egy legalább 40 %-os egészségkárosodás vagy baleseti halál esetén jelenthetnek anyagi védelmet. Tehát ha nagy baj történik, a biztosító kifizeti a megtakarításunk aktuális értékét, illetve további biztosítási szolgáltatást is nyújthat. 

Egy dolgot viszont figyelembe kell vennünk: azt, hogy a nyugdíjcélú megtakarításunkhoz az aktív éveink alatt csak veszteséggel férhetünk hozzá. Például az adójóváírásnak is feltétele, hogy a nyugdíjig nem nyúlunk a megtakarításhoz. Ha mégis korábban kivesszük az összegyűjtött pénzt, akkor az adókedvezményt vissza kell fizetnünk 20 %-kal növelten, és ha a megkötéstől számított 10 éven belül vesszük fel a pénzt, akkor kamatadót kell fizetnünk a hozam után. Tehát ezt az összeget tényleg a nyugdíjunkra érdemes szánni. Úgy viszont nagyon megéri az állami támogatással, hozamokkal és bizonyos társaságoknál további díjjóváírásokkal együtt.

Kérjük adja/erősítse meg elérhetőségeit, hogy biztosan elérjük Önt!

A gomb megnyomása után kollégánk jelentkezik Önnél tájékoztatja a részletekről és válaszol kérdéseire.

Csatlakozzon a MONEO közösséghez!

Csatlakozzon a folyamatos friss pénzzel fogható információkért!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

You have Successfully Subscribed!

MUNKAERŐMEGTARTÁS

Kérem a témakörben írt szakmai anyagokat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Sikeresen feliratkozott!

Cookie-k segítenek nekünk javítani a szolgáltatásunkat. Az oldal használatával Ön hozzájárul cookie szabályzatunkhoz. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás